Sajtóanyagok
EN

Bio

Post for Rent

Influencer marketing, automatikusan

A Post for Rent az influencer marketingra adott progesszív válasz, amelynek célja, hogy a területen könnyebbé és professzionálisabbá tegye a márka életét, valamint a véleményvezéreket korosztályuk elismert és digitálisan képzett tagjaivá tegye.

Mivel a Z generáció a közösségi média erőteljes eszközei révén váltak véleményformáló vezetőkké - nemcsak a nemzedékükön belül, de azon túl is -, a márkák keresték a módját, hogy megértsék a működésüket: először a csatornákat, majd ezen platformok felhasználóit is. Gyerekszobákból YouTube világsztárok nőnek ki, hatalmas követői birodalmat honak létre, a márkák pedig értelemszerűen ott szeretnének lenni ebben a szobában: a falon, egy pólón, a bögrén.

A Post for Rent létrehozta azt a platformot, ahol ez a két - alapvetően egymás számára teljesen idegen - szereplő találkozhat. Az eszköz lényégen egy online agóra, ahol a márkák megtalálják kampányaikhoz legjobban illeszkedő arcokat, valamint a platform is ajánlhatja a briefek alapján legmegfelelőbb influencereket.

Fontos tudni, hogy Post for Rent a legkifinomultabb adatbázis az influencer marketingen belül: több mint 25.000 regisztrált véleményvezér található a rendszerben. Az úgynevezett social media DNS az az eszköz, ami a márkák számára igen jelentős értékkel bír: regisztrált influencerek a világ különböző részeiből (Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Németország, Ausztria, Belgium, Hollandia, Spanyolország, Csehország, Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Oroszország) csatlakozták má a Post for Rent rendszeréhez, ami algoritmusainak köszönhetően képes választ adni a márkák legégetőbb kérdésére: ki ők valójában?

De mi a helyzet az influencerekkel? Röviden: ők a legfontosabbak. Post for Rent nemcsak fizetett munkát nyújt nekik, hanem célunk, hogy értékesebbé és a digitális világban edukátabbá is tegyük őket. Nem teszünk mást, mint hogy tiszeljük a munkájuk és a fizetünk nekik. Működik.

A teljes rendszer - mind a márka, mind az influencer oldalon - teljesen automatizált: nincsek elhagyott számlák, nincsenek üzenetek a levélszemét mappákban, csak a kampány sima folyamata az erős és kifinomult szoftvernek köszönhetően.

Mérföldkövek

Miért csak álmodoznál, ha álmodhatsz nagyot is? Nagyon rövid alatt a Post for Rent lett az egyik legdinamikusabban fejlődő, influencer marketinggel foglalkozó cég. Ez persze az álmodozásnál többnek köszönhető; a szakmánkba vetett hitnek, a csapatunk tagjaiba vetett bizalomnak, valamint - mindenekelőtt - azon meggyőződésünknek, hogy az influencerek valami egyedülállót hoznak létre. Jövőbe tekintő megoldásaink mellett az egész iparág visszajelzéseinek köszönhetően úgy véljük, jó úton járunk. Automatikus, adatvezérelt rendszerünk megkönnyítette a márkák életét, hatékonyabbá tette a kampányaikat, illetve az influencereink álmait nagyobbá, reálisabbá is tette. Mindez hogyan kezdődött? Hogyan vált egy apró innováció globális szoftverré és ez hogyan befolyásolta az influencer marketinget? Összegyűjtöttük azokat a mérföldköveket, amelyekre a legbüszkébbek vagyunk. És nem csak azért, mert megrögzötten szeretjük az

#ALAPÍTÁS

Megalakul a Post for Rent

#ELSŐKAMPÁNY

Elindul az első magyarországi kampányunk az UBERrel, akivel egyúttal stratégiai megállapodást is kötöttünk.

#AUTOMATIZÁLÁS

A manuális influencer-toborzás automatikussá válik.

#GONDOLKOZZ_NAGYBAN

A jelenleg használt webes alkalmazás struktúrája kialakul.

#INFLUENCER-APP

Az Influencer App elindul:
  • 200 regisztráció az első hónapban
  • 300 regisztráció 3 hónap alatt

#GLOBÁLIS

A NIKE jóvoltából elindul az első nemzetközi kampányunk

#10MILLIÓ

10 milliós elérés!

#KÖZÖSSÉGI_ERŐ

Két PR ügynökség is beköti a saját influencer adatbázisát a rendszerbe, leegyszerűsítve így a napi teendőiket

#10K

10.000 regisztrált influencer

#HIRDETŐI-APP

Elindul az Advertiser App

#STATISZTIKÁK

Elindul a My Stats rendszer, mely teljes körű piackutatást tesz lehetővé a márkák számára csatornák, követői bázis, demográfiai adatok és kategóriák alapján.

#ÚJ_IRODA

Megnyitjuk új irodánkat Londonban.
2015szeptember
2015december
2016május
2016szeptember
2017március
2017április
2017május
2017június
2017július
2017augusztus
2017szeptember
2017november

Rólunk mondták

Friss, egyszerű és gördülékeny. A Post for Rent egy remek platform, amely összeköti az influencereket a márkákkal, és a kampány minden szakaszában ott van egy nagy szakmai csapat támogatása. Arról nem is beszélve, hogy influencerek folyamatosan növekvő köre nagy segítség abban, hogy elérjük a különböző célcsoportokat.
Sebesi Zsolt
Integrált kommunikációs szakértő @ Vodafone
Imádok a Post for Rent csapatával dolgozni! Elképesztően rugalmasak, bármikor számíthatok rájuk és igazi hidat képeznek a márkák és az influencerek között. Számomra a P4R sokszínű kampányt, támogatást és jó eredményeket jelent.
Chloe from the woods
Influencer
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a hibátlan ügyintézést és nem szereti a fölösleges köröket vagy a rejtett költségeket.
Sebesi Zsolt
Integrált kommunikációs szakértő @ Vodafone
Egyszerűen használható rendszer, ami a bonyolult kérdésekben is hatékony válaszokkal áll elő. Végre egy szolgáltatás, ami átgondolt és rugalmas, sőt, arra is képes, hogy párhuzamosan több kampányt is irányítson.
Szabó Lilla
Digitális médiatervező @ Mediacom
Nincs tétovázás, csak egy kattintás és a munka már kész is. Egy fiatal és menő csapat segítégévell, illetve a szuper kapcsolatrendszerükkel mindenkinek megvan az esélye arra, hogy nemzetközi területen is dolgozzon. A kreativitás igazi mesterei, megéri kipróbálni őket.
RoyalSzabi
Influencer

Cikkek, hivatkozások

Az influencer marketing a marketing legdinamikusabban fejlődő ága
A Post for Rentet az influencer szakma UBER-jének vagy Airbnb-jének is nevezik, hiszen a megosztáson alapuló rendszeren mind az influencereknek, mind pedig a márkáknák nyílt hozzáférésük van. Ezzel az influencerek profiljukat az adott kategórián belül tudják bemutatni, a márkák pedig az influencerek között kereshetnek a nekik szimpatikus szűrők alapján. A márka így könnyen rátalál a számára leginkább alkalmasnak tartott influencerre, az influencer pedig – ha kreatív és ügyes – könnyen magasra tudja pozícionálni magát a világmárkák előtt. A hazai és nemzetközi trendekről az alábbi linken olvashat:
Magyarok fejlesztik a posztolás Uberjét
A megosztáson alapuló üzleti modellt vezette be a véleményvezérek és a nagy márkák kapcsolatába a Post for Rent. A dinamikusan fejődő cég üzleti modelljéről ezeken a linkeken olvashat bővebben:
Magyarországon elsőként használta a Post For Rent platformot a Neo Interactive az HBO kampányában
A fiatal célcsoportokat a leghatékonyabban a kortárs véleményvezérek tudják megszólítani. A sokak által nagyon várt Trónok harca 6 alkalmat teremtett egy új eszköz, az influencer marketing kipróbálására. Influencer marketinggel korábban is kísérleteztek, ám az egyeztetés, a skálázhatóság, az automatizáció hiánya komoly energiabefektetést kívánt minden fél részéről. A Post for Rent által kifejlesztett megoldással rugalmasan, mindössze három nap alatt, költséghatékonyan értek el több mint 250 ezer embert. A kampányról és a használt eszközről bővebben itt olvashat:
Az influencerek szerint jól használható a Post for Rent online felülete
Az influencerek egy részének nincs menedzsere és ügynökséghez sem tartozik. A Post for Renttel szerzett tapasztalataikról itt olvashat bővebben:
Szilvagalm (FB 12 ezer, Instagram: 57 ezer):
Az online platform működését mutatja be az alábbi videó:
Influencerek és márkák
A cégek, az intelligens hálózatok, a magánszektor és az egyéni felhasználók által világszerte és napi szinten előállított óriási adatmennyiség, valamint a social network analízisben rejlő üzleti lehetőségekről szól az alábbi videó:
A Post for Rent odaáll a fontos ügyek mellé
A Post For Rent által pro bono lebonyolított Unicef kampányról az alábbi linkeken olvashat: